Engedélyezte a hozzászólásokat a Spotify

A Spotify felhasználói mostantól közvetlenül is interakcióba léphetnek a podcastok készítőivel, miután a svéd zenei streaming szolgáltató bevezette az új kommentelési funkciót. Korábban csak korlátozott kommunikáció volt lehetséges a platformon, de a felhasználók igényeire reagálva most már a rajongók is kifejthetik véleményüket az egyes epizódokról a kommentszekcióban.

A Spotify platformján eddig a podcastok esetében a készítők beszéltek, a felhasználók pedig hallgatták az adásokat, és csak korlátozottan tudtak kapcsolatba lépni a készítőkkel. A 2021-ben bevezetett kérdés-válasz funkcióval csak akkor tudtak a felhasználók válaszolni, ha a készítő felvetett egy kérdést.

A közösség igényei azonban ennél többet követeltek, és több üzenet is érkezett a céghez, amelyek a közösségi funkciók bővítését sürgették. A Spotify ezekre reagálva most egy új kommentelési funkcióval váltotta fel a korábbi Q&A funkciót.

A podcast-rajongók számára a kommentelés mellett további interakciós lehetőségek is elérhetővé válnak. A készítők válaszolhatnak a kommentekre, vagy a "Tetszik" gomb használatával jelezhetik az egyetértésüket. A Spotify push értesítésekkel tájékoztatja a felhasználókat a kapcsolódó tevékenységekről. A kommentek kezeléséhez a készítőknek a Podcasters applikációt kell használniuk, amely Android és iOS rendszereken is elérhető, de a webes felületen is lehetőség van a kommentek kezelésére.

Az új funkció használata nem kötelező, az alkotók maguk dönthetnek arról, hogy aktiválják-e a kommentelési lehetőséget. A Spotify jelenleg nem teszi lehetővé a kommentek automatikus közzétételét; a készítők először láthatják a hozzászólásokat, és csak jóváhagyás után válnak azok nyilvánossá. Lehetőség van arra is, hogy csak bizonyos adások esetében engedélyezzék a kommentelést, de azok a készítők, akik ezt vállalják, minden tartalmuk alatt engedélyezhetik a hozzászólásokat.

A Spotify felhasználói számára nem csak a podcastok terén nyíltak meg új lehetőségek, hanem a zenehallgatás minőségében is. A szolgáltató alapértelmezett beállításként lecsökkenti a hangzás minőségét meghatározó lejátszási bitsebességet, de a felhasználók könnyen megváltoztathatják ezt a beállítást. A platform alapértelmezett lejátszási bitsebessége 95 kbit/s, míg a maximális lejátszási minőség 320 kbit/s. A felhasználók a Beállítások és adatvédelem menüpont alatt a Hangminőség opciót választva állíthatják be a kívánt bitsebességet, választhatnak az Automatikus, Alacsony, Közepes, Jó, és Rendkívüli opciók közül. A magasabb minőségű streamelés nagyobb adatforgalmat generál, így érdemes ezt figyelembe venni. A Spotify jelenleg csak a Premium felhasználóknak engedi meg a hangminőség megváltoztatását.