Google Maps sebességmérő funkció az iPhone-on

Az iOS-es Google Maps felhasználók örömére, az alkalmazás mostantól sebességmérő funkcióval bővül, amelyet az androidos felhasználók már évek óta használhatnak.

Az Apple mobilkészülékeinek tulajdonosai és a CarPlay-t használók számára is elérhetővé válik a Google Maps sebességmérő funkciója, amelyet a TechCrunch számolt be. Az újítás, amely az androidos verzióban már több mint öt éve elérhető, a navigáció során a képernyő bal alsó sarkában jelenik meg, és megmutatja a jármű aktuális sebességét.

A sebességmérő nem csak az aktuális sebességet jeleníti meg, hanem színváltással is figyelmeztet, ha a sofőr túllépi az adott útszakaszra érvényes sebességhatárt. Habár még nem ismert, hogy milyen színű lesz a jelzés, a sebességkorlátozások is megjelennek majd, így a vezetők időben értesülhetnek, ha túllépik a megengedett sebességet.

A Google már elkezdte a funkció globális bevezetését, de hangsúlyozzák, hogy a megjelenített sebesség csak tájékoztató jellegű, és a vezetőknek elsősorban a jármű beépített sebességmérőjére kell hagyatkozniuk.

A 9to5Google már észlelte az újítást az iOS-es Google Maps 6.123.0-s verziójának frissítésében, de egyelőre nem mindenki számára érhető el a funkció, és képek sem állnak rendelkezésre az iOS-es változatról. Várhatóan némi időbe telik, míg a frissítés minden felhasználóhoz eljut.

: TechCrunch