Wizz Air: A Magyar Paralimpiai Bizottság hivatalos légitársasági partnere

A Wizz Air légitársaság bejelentette, hogy hivatalos partnerként fogja szállítani a Magyar Paralimpiai Csapat tagjait a 2024. évi párizsi paralimpiai játékokra. Az együttműködési megállapodást egy közös sajtótájékoztatón jelentették be, amelyen a Magyar Paralimpiai Bizottság is részt vett.

Az együttműködési szerződés aláírása 50 nappal a párizsi paralimpiai játékok megnyitó ünnepsége előtt történt. A magyar csapat tagjai a Wizz Air menetrendszerű járataival utaznak majd a 2024. augusztus 28. és szeptember 8. között megrendezésre kerülő játékokra.

A Wizz Air nemcsak a sportolók szállítását vállalta, hanem a szurkolók eljutását is elősegíti azzal, hogy a megszokottnál több járatot indít Budapest és a Párizs-Orly repülőtér között. Így a magyar szurkolók nagyobb számban lehetnek jelen a paralimpiai játékokon, hogy élőben szurkolhassanak a versenyzőknek.

A sajtótájékoztatón jelen volt Szvitacs Alexa, paralimpiai bronzérmes asztaliteniszező és Wermeser Zsombor, paralimpikon kerékpáros is, akik a Magyar Paralimpiai Csapat kiváló sportolói közé tartoznak.

Korábban, februárban a Wizz Air már aláírt egy hasonló együttműködési megállapodást a Magyar Olimpiai Bizottsággal, és júniusban kilenc szurkolói járattal támogatta a magyar drukkereket a labdarúgó Európa-bajnokság idején.