Watkins a hajrában döntőbe lőtte Angliát

A vasárnapi döntőben Anglia és Spanyolország csap majd össze, miután Watkins a meccs hajrájában győztes gólt szerzett, ezzel Angliát a döntőbe juttatva.

A mérkőzés tempós kezdés után gyorsan fordulatos játékot hozott. A hollandok már a negyedik percben magabiztosan hozták ki a labdát, de az angolok hamarosan válaszoltak. Xavi Simmons a 7. percben hatalmas gólt lőtt, amellyel megszerezték a vezetést. Az angolok azonban nem adták fel, és több ígéretes támadást vezettek. A 13. percben Kane nagy erővel lőtt kapura, de Verbruggen kiütötte a lövést, majd egy büntetőt is értékesített, amivel egyenlítettek.

Az első félidőben az angolok több lehetőséget is kialakítottak, többek között Mainoo és Foden aktív játékának köszönhetően, de a holland védelem és kapus, Verbruggen többször is hárított.

A második félidő kevésbé volt eseménydús, a csapatok nem tudtak élni a helyzeteikkel, és a kapukat sem fenyegette komoly veszély. A hollandok próbálkozásai közül kiemelkedett egy Veerman által beívelt szabadrúgás, amit Van Dijk térddel ért el, de Pickford szögletre tolta.

A mérkőzés hajrájában az angolok fokozták a nyomást, és több ígéretes támadást vezettek. A 79. percben Foden és Walker összjátéka után Saka gólt lőtt, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A VAR is megerősítette a döntést.

A drámai csúcspont a 90. percben érkezett, amikor Watkins döntő gólt szerzett. Palmer indítása után Watkins fordulásból a hosszú sarokba lőtt, ezzel Angliát a döntőbe juttatva. Az angolok így a vasárnapi döntőben Spanyolország ellen léphetnek pályára.