Vihar pusztított Belgiumban, meghalt egy csecsemő

Belgiumot kedden este pusztító vihar sújtotta, amelynek következtében egy csecsemő életét vesztette, miután egy leszakadt faág rázuhant. Az eset Brüsszelben történt, ahol az anya a gyermekével sétált a parkban.

Az RTBF belga közszolgálati rádió és televízió beszámolója szerint a vihar óránként több mint száz kilométeres széllökésekkel vonult végig az országon. A két hónapos gyermekre egy faág zuhant rá Brüsszelben, és a helyszínen életét vesztette.

Az orkánerejű szélvihar heves esőzést hozott magával, ami áradásokat okozott Belgium szerte. A hömpölygő víz aluljárókat öntött el, fákat döntött ki, ágakat szakított le, és jelentős közlekedési fennakadásokat okozott. Több utat és számos aluljárót lezártak a forgalom elől, a tömegközlekedés több vonalon megszakadt vagy akadozott, a közparkok legtöbbjét lezárták.

A tűzoltókat tucatnyi helyszínre riasztották országszerte. Egy bevásárlóközpont teteje beszakadt a kelet-flandriai Brakelben, két embert ki kellett menteni a romok alól – erősítette meg Stefaan Devleeschouwer, a település polgármestere. Heffen településen a helyi templom tetőzetét teljes egészében elsöpörte a szél.

A tragikus esemény Brüsszel Uccle nevű városrészében, a Wolvendael parkban történt. Boris Dillies, a kerület polgármestere erősítette meg a halálesetet, amely 16 óra után következett be, noha a vihart csak 17 óra utánra várták, és a park lezárását is ekkorra tervezték.

Az anya segítséget hívott, miután a viharban rájuk szakadt az ág, de az időjárási viszonyok miatt a segítség megérkezése hosszabb ideig tartott. A közeli kórházban már nem tudták megmenteni a gyermek életét – közölte a polgármester az RTBF beszámolója szerint.