Budapesten eltűnt vállalkozó gyilkosait fogták el

Egy budapesti vállalkozó meggyilkolásával gyanúsított testvérpárt fogtak el, akik a holttestet egy autó csomagtartójában rejtették el Gyöngyösön.

Egy fiatalasszony 2022. szeptember 2-án éjszaka jelentette be férje eltűnését a BRFK IV. Kerületi Rendőrkapitányságán, mire a rendőrség elrendelte a vállalkozó körözését. A férfi autóját másnap egy gyöngyösi építkezés közelében találták meg. Az eltűnés körülményei miatt büntetőeljárás indult, és a rendőrség széleskörű keresést folytatott, beleértve a férfi által használt jármű közelében lévő tó és környékének átvizsgálását is, közel 150 rendőr részvételével, valamint nyomkövető kutyák és drónok bevetésével. Emellett az építési vállalkozóval kapcsolatban álló személyeket is kihallgatták.

A nyomozás során több alkalommal is kihallgattak egy testvérpárt, akik az eltűnttel napi munkakapcsolatban álltak, és ellentmondásos vallomásokat tettek. A rendőrök ezután a testvérpár autóját kezdték keresni, amelyet végül a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói találtak meg 2022. szeptember 14-én Gyöngyösön, a Kenyérgyár utcában. A jármű csomagtartójában megtalálták a 23 éves eltűnt férfi holttestét, és még aznap őrizetbe vették T. György gyöngyöshalászi és T. Sándor abasári lakosokat, akiket a gyilkossággal gyanúsítanak.

A rendőrség szerint a testvérpár előre eltervezte a vállalkozó meggyilkolását egy gyöngyöshalászi építkezésen, és a bűncselekmény nyomait betonréteggel próbálták eltüntetni. A helyszínen töltényhüvelyeket és vérfoltokat találtak. A két férfi letartoztatása után édesanyjuk és egy ismerősük megpróbálta elrejteni az emberöléshez használt fegyvert, amit a rendőrök 2022. november 14-én a férfi gyöngyöshalászi otthonában, egy hátizsákban, a padláson elrejtve megtalálták a fegyvert és a hozzátartozó hangtompítót, illetve lőszereket. Az édesanyjuk ellen bűnpártolás, a fegyvert elrejtő férfi ellen pedig lőfegyverrel visszaélés miatt indult eljárás.

A nyomozás során kiderült, hogy a testvérpár a gyilkossághoz használt lőfegyvert két dunántúli férfitól szerezte meg 2021 őszén, akik ellen szintén lőfegyverrel visszaélés gyanúja miatt indult nyomozás. A rendőrség befejezte a nyomozást, és az ügyet vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek. Mint írják, közel két év alatt a nyomozóknak – többek között 50 tanú kihallgatásával, 464 bűnjel begyűjtésével és elemzésével, több tucat különböző szakértői vélemény beszerzésével – minden információt sikerült begyűjteniük, amik egyértelműen bizonyítják, hogy az elhunyt egy előre kitervelt emberölés áldozata lett.