Simon Cowell Netflixes műsora nem indult zökkenőmentesen

Simon Cowell új fiúbandát kereső projektje, amely a következő One Direction megtalálását célozza, nem kezdődött túl ígéretesen, hiszen a várt tömegek helyett csak kevés jelentkező érkezett a meghallgatásokra.

A zenei mogul, Simon Cowell nagyszabású terve, hogy megtalálja az új generáció One Directionjét, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az első meghallgatásokat Liverpoolban tartották július 6-án és 7-én, de a szervezők által várt több száz vagy ezer jelentkező helyett csupán egy maroknyi srác jelent meg. A következő meghallgatásokat Dublinban és Londonban rendezik meg augusztus elején.

Cowell, aki korábban az X-Faktorban összeállította a One Directiont, most egy Netflixes műsort, The Midas Touch címmel készít, amelynek keretében keresi az új fiúbandát. Azonban a meghallgatásokon a jelentkezők száma nem érte el a várt szintet.

A meghallgatások helyszínén, a Royal Albert Dockban a szervezők nagy tömegekre számítottak, mint az X-Faktor fénykorában, de a helyszín szinte kongott az ürességtől. A jelentkezők száma a meghallgatások során sosem haladta meg a 40-et, és a korlátok mennyisége alapján a szervezők több száz vagy ezer ember érkezésére készültek.

Simon Cowell korábbi bejelentése szerint a keresés Newcastle-ben kezdődött volna, de a szervezők kénytelenek voltak törölni a tervezett időpontokat utazási gondokra hivatkozva. A meghallgatások folytatásaként Dublinban és Londonban lesznek még alkalmak a tehetségek felkutatására ebben a hónapban.

A One Direction, amelyet Cowell és zsűritársai hoztak össze a brit X-Faktor hetedik szériájában, a 2010-es évek egyik legsikeresebb együttese volt, és bár a tehetségkutatóban harmadik helyezést értek el, világhírnévre tettek szert. A tagok, Harry Styles, Niall Horan, Liam Payne, Louis Tomlinson és Zayn Malik, a 2016-os feloszlásuk után szólóban is sikereket értek el, és többször is felléptek Magyarországon.

Harry Styles 2022-ben a Papp László Sportarénában adott koncertet, Louis Tomlinson pedig a Faith in The Future Tour keretében szórakoztatta a magyar közönséget. Niall Horan 2023-ban először látogatott el Magyarországra, a Sziget Fesztivál Nagyszínpadán lépett fel, és Louis Tomlinson ismét fellép majd itt 2023 augusztusában. Emellett Harry Styles a londoni lakóközösség részeként levelet kapott a Bridget Jones negyedik részének forgatása kapcsán, amelyben arra kérték, hogy korlátozza a kint tartózkodását, hogy ne zavarja a felvételeket. A Bridget Jones sorozat új része, Mad About The Boy, 2025. február 14-én kerül majd fel a Peacock streaming szolgáltató kínálatába az Egyesült Államokban, míg a többi országban, beleértve Magyarországot is, a hagyományos moziforgalmazásba is bekerül. A forgatás miatt több észak-londoni lakásba, köztük olyan hírességek otthonába mint Harry Styles, Rami Malek, Ricky Gervais és Rowan Atkinson, levelet dobtak be, arra figyelmeztetve őket, hogy csak bizonyos időközönként hagyják el otthonaikat.