Újabb magyar nagyvárosban nyithat üzletet az orosz Mere

Sajtóinformációk szerint a Mere, egy új orosz diszkontlánc, Szolnokon is megnyithatja kapuit, egy bezáró Spar helyén.

Szolnok városában középen helyezkedik el a Pelikán Bevásárlóközpont, ahol a Spar egyik üzlete található. A hírek szerint ez az üzlet bezárásra kerül, és a Mere diszkontlánc veheti át a helyét. A Spar kommunikációs vezetője, Maczelka Márk szerint az áruházlánc éves szinten felülvizsgálja az üzletek eredményességét, és a Szolnokon található üzlet sajnos nem működtethető eredményesen a jövőben.

A bezárás dátuma 2024. július 14-ére van kitűzve, és a vásárlókat már tájékoztatják az üzlet bejáratánál elhelyezett táblán keresztül. A Spar kommunikációs vezetője hozzátette, hogy az érintett munkatársaknak más üzletekben ajánlottak munkát.

A Mere lehetséges érkezése kapcsán a pletykák már elkezdődtek.

A Világgazdaság érdeklődött a Sparnál az üzlet bezárásával kapcsolatban, de a kommunikációs vezető nem kívánta kommentálni más láncok üzletnyitási terveit. A szolnoki Szol24 hírportál megkereste a bevásárlóközpont üzemeltetőjét is, aki sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a Mere érkezését. Az üzemeltető szerint jelenleg több érdeklődővel folynak tárgyalások az üzlethelyiséggel kapcsolatban, de még nem döntöttek el, hogy milyen bolt nyílhat meg a földszinten.