Mi történt Matthew McConaughey arcával?

Matthew McConaughey közösségi média oldalán osztott meg egy sokkoló képet, amin az arca teljesen eltorzult, és szinte felismerhetetlen.

A világ egyik legjóképűbb férfijaként számon tartott színész Facebook-oldalán tette közzé azt a fotót, amelyen az egész arca be van dagadva, és az egyik szemét alig tudja kinyitni. A kép alapján McConaughey arcának duzzanata egy méhcsípés következménye lehet. A posztban megjelent információk szerint ez okozta a színész torzult ábrázatát. A közösségi oldalára feltöltött fotón látható, hogy McConaughey, annak ellenére, hogy a jobb szeme teljesen be van dagadva, mégis vigyorogva pózol. Ez arra utalhat, hogy a színész állapota nem olyan súlyos, és képes humorral kezelni a helyzetet.

McConaughey optimista mosolya ellenére nem árt tudni, hogy a méhek, darazsak csípése nem játék: akár életveszélyes, egész szervezetet érintő allergiás reakció, anafilaxia is jelentkezhet a hatásukra. Arról, hogy hogyan kerülhetjük el a méh- és darázscsípést, vagy mit tehetünk, ha már megtörtént a baj, többek között korábbi cikkeinkben írtunk.

Egy másik amerikai színész, Rob McElhenney újévkor sokkolta a követőit azzal, hogy eltorzult arcáról posztolt fotót, azzal viccelődve, hogy “enyhe” mogyoróallergiája van. Utóbb kiderült, hogy szerencsére ez sokkal inkább a maszkmesterek, mintsem bármilyen allergia eredménye volt, a csípésekhez hasonlóan ugyanis ez is életveszélyes reakciókat válthat ki.