Benoit Payan nem támogatja Mason Greenwood lehetséges szerződtetését az Olympique Marseille-nél

Benoit Payan, Marseille polgármestere nyilvánosan felszólította az Olympique Marseille elnökét, hogy ne írjon alá szerződést Mason Greenwood futballistával.

Benoit Payan polgármester határozottan ellenezte Mason Greenwood lehetséges szerződtetését az Olympique Marseille csapatához. "Nem akarom, hogy a klubra rátelepedjen egy olyan ember szégyene, aki megüti a feleségét. Ez elfogadhatatlan" – nyilatkozta Payan. A BBC Sport és más angol, valamint francia sajtóhírek szerint a francia klub több mint 30 millió eurós ajánlatot tett a 22 éves játékosért, és már csak a személyes feltételek egyeztetése van hátra az átigazolás befejezéséhez.

Mason Greenwood korábban több súlyos váddal szembesült, többek között nemi erőszak kísérletével, kapcsolati erőszakkal és testi sértéssel vádolták, de ezeket a vádakat 2023 februárjában ejtették. Az ügyben nem született ítélet, a felek kibékültek, Robson visszavonta a vallomását, így pedig tanúk hiányában az egész ügyet lezárták. A felek azóta megházasodtak és közös gyermekük is született.

Payan szerint a játékos szerződtetése ellentétes lenne a klub által képviselt értékekkel. A polgármester kijelentette, hogy fel fogja kérni a Marseille elnökét, Pablo Longoriát, hogy ne hozza a csapathoz a Manchester United játékosát. Az angol csapat tavaly augusztusban, egy belső vizsgálatot követően közölte, hogy Greenwood nem folytathatja pályafutását az Old Traffordban. Greenwood a tavalyi szezont kölcsönben a spanyol Getafe csapatánál töltötte, és még egy évig kötődik szerződéssel a Manchester Unitedhez.

Payan hangsúlyozta: "Az Olympique de Marseille több mint egy klub. Ez egy szellemiség, és nincs helye azoknak, akik így viselkednek, akik ilyen bűncselekményeket és kihágásokat követnek el. Ez elfogadhatatlan. Egy pillanatig sem tudom elképzelni, hogy Pablo Longoria ilyen súlyos hibát követne el" – üzente a klub elnökének. A polgármester kijelentette, szégyen lenne egy ilyen előéletű játékos Marseille-be szerződése, Greenwoodnak egyszerűen nincs helye – nemhogy a csapatban, a városban sem.

Greenwoodot az elmúlt hónapokban a Barcelonával, valamint olasz élcsapatokkal is összeboronálták, a legkitartóbb kérőnek azonban az SS Lazio mellett az Olympique Marseille bizonyult az elmúlt hetekben. A Sky Sports keddi beszámolója szerint a francia klub 30 millió euró körüli összeget fizetne az angol élvonalban korábban 83 bajnokin 22 gólig és négy asszisztig jutó labdarúgóért, valamint vállalná, hogy Greenwood játékjogának későbbi értékesítése esetén az átigazolási díj 50 százalékát átutalja a Unitednek.