Kylian Mbappé: Európa-bajnok akartam lenni, ez így csalódás

A francia válogatott csapatkapitánya, Kylian Mbappé csalódottságának adott hangot a németországi Európa-bajnokság kapcsán, miután csapata kikapott a spanyoloktól.

A L’Équipe beszámolója szerint Mbappé különösen a spanyolok elleni, 2-1-re elvesztett mérkőzés után érezte úgy, hogy sem ő, sem a csapata nem teljesített megfelelően. "Európa-bajnok akartam lenni, és jól akartam játszani az Eb-n, de egyik sem jött össze” – nyilatkozta a csapatkapitány a meccs után.

A franciák csapatkapitánya elismerően szólt az ellenfélről, mondván: "Nem tudom, hogy mennyi hiányzott, de annyi biztos, hogy ne jussunk a döntőbe. Jobban játszottak nálunk, így megérdemelten mehetnek a döntőbe”. Mbappé szerint a csapat talán túl korán érezte úgy, hogy túl vannak a nehezén, ami a két gyorsan kapott gól után már nem fordítható helyzetbe hozta őket. "Ez lett az eredmény, és ez azt jelenti, hogy nem tettünk eleget a döntőbe jutásért” – összegzett a támadó.

A maszk viselésével kapcsolatban Mbappé elmondta, hogy az első, Ausztria elleni Eb-meccsen eltört orra miatt kellett hordania, de végül úgy döntött, hogy leveszi, mert nem látott jól benne. Ezt az orvossal is megbeszélte, aki ráhagyta a döntést.

A jövőjéről szólva Mbappé kifejtette, hogy Didier Deschamps szövetségi kapitány bátorította őket, hogy ne adják fel, és folytassák tovább. A támadó most a pihenésre koncentrál, hogy a következő szezont már a Real Madrid játékosaként kezdhesse meg felfrissülve. Didier Deschamps, aki 2012 óta irányítja a francia együttest és 2018-ban világbajnoki címet is nyert velük, továbbra is a válogatott élén marad, és kitölti a 2026-os világbajnokságig szóló szerződését. Philippe Diallo, a francia szövetség elnöke megerősítette, hogy Deschamps folytatni fogja a küldetését, és elérte azt a célt, amit az EB-re kitűztek maguk elé.