Holland szurkolók támadása angolok ellen Dortmundban

Dortmundban öt ember könnyebben megsérült, amikor holland szurkolók támadtak angolokra a két ország kedd esti Eb-elődöntője előtt. A német rendőrség több holland szurkolót előállított az események kapcsán.

A Sky News beszámolója szerint több összetűzés is történt a város különböző helyszínein, és néhány incidensről videófelvétel is készült. Az egyik videón az látható, hogy az angol szurkolók egy étterem teraszáról próbálnak menekülni a holland támadók elől, miközben tárgyak, köztük székek, poharak és üvegek repkednek a levegőben.

A német rendőrség beavatkozására is sor került, több holland szurkolót előállítottak az eseményekkel összefüggésben. A holland szövetség információi szerint nagyjából 110 ezer holland szurkoló érkezett a meccsre Hollandiából, és közülük többen ismertek a brit rendőrség számára, mint problémás szurkolói csoportok tagjai.

Az angol szurkolók száma jelentősen alacsonyabb a városban, és nekik a német rendőrség azt javasolta, hogy maradjanak a rendőri jelenlétet biztosító területeken.