Berki Patrik komoly döntést hozott: gyomorszűkítő műtétre szánja magát

A 150 kilogrammos Berki Patrik, a fiatal színész-énekes, élete talán legnehezebb döntését hozta meg, amikor úgy döntött, gyomorszűkítő műtétnek veti alá magát. A műtét célja, hogy javítsa egészségi állapotát és megszabaduljon a bántásoktól.

Patrik már évek óta küzdött a súlyfelesleggel, amely nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is megterhelte. Iskolatársai nehezen fogadták el eltérő testalkatát, ami miatt végül iskolát is váltott. A fiatal művész a bántások ellenére igyekszik értékeit látni és mások számára is inspirációt nyújtani. Elmondása szerint a Covid-időszak alatt még inkább súlyosbodott a helyzet, amikor a kevés mozgás és a megváltozott életritmus miatt tovább hízott.

A túlsúly lelki hatásai is jelentősek voltak számára. Patrik elmondta, hogy bár szeret enni, a nehéz napokon gyakran az étel jelentette számára a vigaszt. A műtétet egyfajta segítségként látja, amely hosszú távon is pozitív változást hozhat az életében.

Berki Patrik a műtét mellett azzal is foglalkozik, hogy videókat készít az internetre, amelyekben bemutatja a gyomorszűkítő műtét folyamatát. Célja, hogy ezzel is inspirálja azokat, akik hasonló helyzetben vannak, és bátorítsa őket, hogy ne féljenek segítséget kérni. Emellett egy forgatókönyvet is ír a bántalmazás témájában, amivel a másoktól eltérő emberek elfogadásának fontosságát szeretné hangsúlyozni.

Patrik bízik abban, hogy a műtét nemcsak egészségét javítja majd, hanem karrierjére is pozitív hatással lesz, lehetővé téve számára, hogy korának megfelelő szerepeket is eljátszhasson.