Yamalért rekordösszeget ajánlottak, a Barca nemet mondott

A Paris Saint-Germain történelmi ajánlatot tett Lamine Yamalért, a Barcelona és a spanyol válogatott fiatal tehetségéért, de a katalán klub sportigazgatója, Deco visszautasította a 250 millió eurós ajánlatot.

A nemzetközi sportsajtó, különösen a spanyol média napok óta foglalkozik azzal a hírrel, hogy a Paris Saint-Germain 250 millió eurót, minden idők legmagasabb átigazolási összegét ajánlotta Lamine Yamalért, a Barcelona szombatig még csak 16 éves szélsőjéért. Az ajánlat még a jelenleg zajló labdarúgó-Európa-bajnokság előtt érkezett, nem pedig az elődöntő után, ahol Yamal a torna egyik legszebb gólját lőtte és a meccs legjobbjának választották.

A madridi As szerint a Barcelona még az Eb előtt meghosszabbította Yamal szerződését 2026-ig, amely 2028-ig is meghosszabbítható lesz, amint a játékos nagykorúvá válik. A szerződésben egy egymilliárd eurós kivásárlási záradékot is rögzítettek.

Deco, a Barcelona sportigazgatója azonban nem foglalkozott a PSG ajánlatával, és azonnal elutasította azt. Ez annak ellenére történt, hogy a Barcelona jelentős adósságokkal küzd, amelyek összege megközelíti az egymilliárd eurót.

A 250 millió eurós ajánlat majdnem 100 milliárd forintnak felel meg, ami csaknem annyiba kerül, mint az MVM Dome építése. A PSG által kínált összeg minden korábbi átigazolási rekordot megdöntött volna, hiszen a legmagasabb korábbi transzferdíj 222 millió euró volt, amit a PSG fizetett Neymarért a Barcelonának 2017-ben.

A Barcelona nem csak Yamallal hosszabbított szerződést, hanem Pau Cubarsíval is, akivel 2027-ig kötöttek megállapodást, és aki esetében a kivásárlási összeg félmilliárd euróra rúg. Cubarsí, aki januárban töltötte be a 17. életévét, már a 2024–2025-ös szezonban biztosított magának állandó helyet a felnőtt csapatban.

A klub továbbá Héctor Fort szerződését is meghosszabbította 2026-ig, de az ő kivásárlási összegéről nincsenek információk. Fort, aki augusztusban lesz 18 éves, Yamalhoz és Cubarsíhoz képest már tapasztalt játékosnak számít.