Prostitúcióra kényszerítettek egy gyermeket Szabolcsban

Saját párja és annak édesanyja kényszerített prostitúcióra egy 14 éves lányt Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében. A fiatal lány három éven keresztül végzett prostitúciós tevékenységet, ezalatt több millió forintot keresett, melyet a vádlottak mindig elvettek tőle.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádat emelt anya és fia ellen, miután egy kiszolgáltatott helyzetű gyermeklányt kényszerítettek prostitúcióra. A vádirati tényállás szerint a 14 éves sértett 2017 szilveszterén találkozott a nála 10 évvel idősebb férfival, akibe beleszeretett és hozzá költözött. A boldogság azonban hamar elillant, amikor néhány hónap elteltével a fiú és édesanyja választás elé állította a fiatal lányt: vagy elmegy prostituáltként dolgozni, vagy el kell hagynia a házat.

Anya és fia meghatározták a sértettnek, hogy hetente hat napot kell dolgoznia – Nyírbátorban, a vasútállomás környékén, vagy Baktalórántháza közelében az országúton –, a keresményét pedig át kell adnia részükre. Ha a fiatal lány nem kereste meg a meghatározott összeget, vagy nem akart szexmunkát végezni, őt anya és fia puszta kézzel vagy seprűnyéllel bántalmazta, illetve veréssel fenyegette. A fiatal lány időközben két gyermeket szült, azonban a prostitúciót terhesen és közvetlenül a szülés után is végeznie kellett.

A sértett naponta autóbusszal utazott a munkavégzés helyére, amikor a buszközlekedés nem volt megfelelő, őt az anya volt élettársa fuvarozta. A vádlottak utasításának megfelelően, a lány több mint három éven keresztül végzett szexmunkát, és ezzel több millió forintot keresett, amit a vádlottak feléltek. A sértett akkor tudott elmenekülni, amikor érzelmi kapcsolatot alakított ki az egyik kuncsaftjával, aki magához költöztette.

A főügyészég a kiszolgáltatott helyzetben lévő lányt kihasználó családtagokat emberkereskedelem és kényszermunka minősített esetével vádolja. Az anyával és a fiával szemben – beismerésük esetén – 6 év fegyházbüntetés, míg a szállításban segítséget nyújtó férfivel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.