Ismét betörés a brüsszeli repülőtéri vámhivatalnál

Ismeretlen tettesek nagy mennyiségű kábítószert, vízipipadohányt és cigarettát loptak el a brüsszeli nemzetközi repülőtér vámhivatalának raktárából.

Az eset a brüsszeli nemzetközi repülőtér területén található vámhivatal raktárában történt, ahol az elkövetők több mint 20 kilogramm kannabiszt, kokain előállításához szükséges hozzávalókat, több mint egytonnányi vízipipadohányt és csaknem 270 ezer szál cigarettát tulajdonítottak el.

A helyi ügyészség tájékoztatása szerint, amelyet a flamand nyelvű VRT hírcsatorna ismertetett, a bűncselekményt a múlt héten követték el. A Het Laatste Nieuws című napilapnak nyilatkozó Francis Adyns, a pénzügyminisztérium szóvivője megerősítette az esetet, és elmondta, hogy a vámhivatal felszólította a repülőtéri hatóságokat a raktárterem őrizetének megszigorítására. Adyns hozzátette, hogy a raktárba csak repülőtéri dolgozói azonosítóval lehet bejutni, és jelenleg is vizsgálják az erőszakos betörés lehetőségét.

Ez nem az első eset, hogy a brüsszeli repülőtér vámhivatalának raktárából lopnak el nagy értékű árut. Tavaly ugyanitt már történt hasonló betörés, amikor is jelentős mennyiségű dohányterméket tulajdonítottak el.