Cybertruck-tulajdonosnak egy év várakozás az alkatrészre baleset után

Egy Tesla Cybertruck tulajdonosnak akár egy évig is várnia kellhet, hogy alkatrészt szerezzen összetört járművéhez. A rozsdamentes acélból készült karosszéria ellenére, ha komolyabb sérülés éri a járművet, az alkatrészek beszerzése jelentős időt vehet igénybe.

A Cobra1 nevű felhasználó esete különösen szomorú, hiszen öt év várakozás után mindössze négy órát tudott vezetni a Cybertruckot, mielőtt balesetet szenvedett. A baleset körülményei rendkívül szokatlanok voltak, a teherautó hirtelen felgyorsult és nem reagált sem a fékezésre, sem a kormányzásra, ami ütközéshez vezetett. A Tesla jelenleg is vizsgálja az esetet, és a naplózott adatok alapján úgy vélik, hogy a terepviszonyok okozhatták a gázpedál hibás működését, de a felelősség kérdése még nem tisztázott.

A javítás költségeit 30 000 dollárra becsülik, és bár az alkatrészek önmagukban nem számítanak drágának, a hosszú várakozási idő jelentős problémát jelent a tulajdonos számára. A Cybertruck modell kezdeti nehézségei a gyártás és a javítás terén is fennállnak, és úgy tűnik, ezek a problémák még egy ideig fennmaradnak.