Amerikai férfit ítéltek el kábítószer-kereskedelemért Oroszországban

Egy amerikai állampolgárt, Robert Woodlandet 12,5 év szigorított fegyházra ítéltek Oroszországban, nagy értékre elkövetett kábítószer-kereskedelem kísérletének vádjával. Az ítéletet az Osztankinszkij körzeti bíróság hozta meg, a moszkvai bíróságok sajtószolgálata szerint.

Woodlandet 2021 januárjában vették őrizetbe. Az RBC észrevételei szerint az őrizetbe vett férfi neve megegyezik egy 2020. decemberi Komszomolszkaja Pravda cikk főszereplőjének nevével. A cikkben szereplő Woodland, aki állítása szerint a Permi régióban született és Romanov vezetéknév alatt kétéves korában került amerikai nevelőszülőkhöz, 10 ezer dolláros örökbefogadási díjat említett, amelyet állítólag kifizettek érte.

Felnőttként Woodland visszatért Oroszországba, hogy felkutassa szülőanyját, akivel a Komszomolszkaja Pravda szerint „az Egyes Csatorna stúdiójában” találkozott. Ezt követően Woodland úgy döntött, hogy Oroszországban telepszik le, és Dolgoprudnij városát választotta új otthonául.

Az Interfax hírügynökség információi alapján Woodland – aki orosz és amerikai állampolgársággal is rendelkezik – 4,5 gramm kábítószert próbált megvásárolni, amit állítólag ismeretlen személyeknek szánt. A hatóságok házkutatást is tartottak nála, ahol mefedroncsomagokat találtak. Azonban a bírósági jelentés nem tér ki arra, hogy Woodland bűnösnek vallotta-e magát.

: (Meduza)