Verstappen szoros győzelmet aratott az Osztrák Nagydíj sprintfutamán

Az Osztrák Nagydíj izgalmas versenyhétvégéje a sprintfutam időmérőjével kezdődött, ahol Max Verstappen hajszál híján, de az élen végzett. A világbajnoki címvédő Red Bull holland pilótája, aki háromszoros világbajnok, az időmérő összes szakaszában a leggyorsabb volt, és végül 93 ezredmásodperccel előzte meg a McLarennel versenyző Lando Norrist. Oscar Piastri, Norris csapattársa szerezte meg a harmadik helyet.

A Mercedesek és a Ferrarik közötti verseny is folytatódott, George Russell, Carlos Sainz és Lewis Hamilton a negyedik, ötödik és hatodik helyen végeztek, míg Sergio Pérez a hetedik helyet foglalta el. Az Alpine csapat is jól szerepelt, hiszen a Spanyol Nagydíj után Ausztriában is jó formát mutattak, és a top 10-be kerültek. Charles Leclerc technikai problémák miatt nem tudta megkezdeni a gyorskörét, így a tizedik helyen zárt.

Kevin Magnussen a Ferrari hibája miatt lemaradt a továbbjutásról, mindössze 49 ezredmásodperccel, ami különösen bosszantó lehetett számára, tekintettel arra, hogy a kilencedik rajthely is elérhető lett volna számára egy kis szerencsével. A sprintfutam rajtsorrendjében Magnussen a 11. helyről, míg Lance Stroll a 12. helyről indulhat.

Az időmérő egyik látványos pillanata volt, mikor Cunoda Júki elmérve a célegyenesre fordító kanyart keresztbe átszánkázott az újonnan kialakított kavicságyon – végül azonban koccanás nélkül megmentette a szituációt, és 15. helyen bejutott a kvalifikáció második szakaszába.

A versenyhétvége a szombati sprintfutammal folytatódik délben, majd az időmérő következik délután négy órakor, és a hétvége a vasárnapi futammal zárul három órakor. A sprintfutam rajtsorrendje és a további program a következő:

A sprintfutam rajtsorrendje

1. sor
Max Verstappen (holland, Red Bull)
Lando Norris (brit, McLaren)
2. sor
Oscar Piastri (ausztrál, McLaren)
George Russell (brit, Mercedes)
3. sor
Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari)
Lewis Hamilton (brit, Mercedes)
4. sor
Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)
Esteban Ocon (francia, Alpine)
5. sor
Pierre Gasly (francia, Alpine)
Charles Leclerc (monacói, Ferrari)
6. sor
Kevin Magnussen (dán, Haas)
Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)
7 sor
Fernando Alonso (spanyol, Aston Martin)
Cunoda Júki (japán, RB)
8. sor
Logan Sargeant (amerikai, Williams)
Daniel Ricciardo (ausztrál, RB)
9. sor
Nico Hülkenberg (német, Haas)
Valtteri Bottas (finn, Sauber)
10. sor
Alexander Albon (thaiföldi, Williams)
Csou Kuan-jü (kínai, Sauber)

A további program

szombat
sprintfutam 12.00
időmérő edzés 16.00
vasárnap
futam 15.00

(MTI / Index)