Tesla Cybertruck visszahívási problémák

A Tesla Cybertruck tulajdonosai ismét szervizbe kényszerülnek, miután a vállalat több komoly hibát is felfedezett a futurisztikus SUV modelljében. A korábbi visszahívások után újabb problémák merültek fel, amelyek a jármű biztonságát veszélyeztetik.

A Tesla Cybertruck modellje már a piacra kerülése után rövid időn belül több problémával is szembesült. A tulajdonok 2023 végén kezdhették meg a jármű használatát, azonban hamarosan kiderült, hogy a rozsdamentes acélból készült autó rozsdásodni kezdett, és a keréktárcsák is hibásak voltak. 2024 áprilisában a Tesla kénytelen volt visszahívni az összes eladott Cybertruckot, mert a gázpedál kioldódhatott a rögzítéséből, ami váratlan gyorsulást eredményezhetett.

A szélvédőtörlők meghibásodása miatt a Tesla leállította az új autók leszállítását, és közel 12 ezer forgalomban lévő modellt érint a visszahívás. Az ablaktörlőmotor vezérlőegysége túlterhelődhet, ami spontán leálláshoz vezethet. Az amerikai Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal jelentése szerint minden 50. Cybertruck érintett ebben a hibában.

Egy másik probléma a jármű külső karosszériaelemének és a rakodófelület közötti műanyag borítás hibás rögzítése. Ez a hiba menet közbeni meglazuláshoz, sőt akár a borítás lerepüléséhez vezethet, ami veszélyezteti a közlekedés biztonságát. A Tesla Cybertruck ezen kívül különböző európai uniós előírásokat is sért, így Elon Musk szerint csak egy jelentősen módosított változat kerülhetne piacra az EU-ban, ami jelenleg nem tűnik valószínűnek.