Reggeli balesetek az M3-as autópályán és Nickben

Az M3-as autópályán történt baleset miatt lezárták a külső sávot a 117-es kilométernél, ahol egy személykocsi szalagkorlátnak ütközött.

A baleset a Füzesabony térségében történt, ahol a füzesabonyi hivatásos tűzoltók áramtalanították az üzemanyaggal és olajjal összekevert burkolatra került autót. A jármű jelenleg is akadályozza a forgalmat, és a helyszínen mentési munkálatok zajlanak. A mentőszolgálatot is riasztották az esethez.

Egy másik baleset Nicken történt, ahol egy személyautó villanyoszlopnak hajtott. Az autó vezetője megsérült, a mentők kórházba szállították. Az ütközés következtében a villanyoszlop kettétört, és a tetején lévő gólyafészekből kizuhantak a madarak. A gólyák közül kettő túlélte, őket a tűzoltók a laktanyába vitték, majd egyeztettek a kőszegi Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpont madármentő egyesületével az állatok sorsáról. Több madár is elpusztulhatott a baleset következtében.

Az M3-as autópályán további forgalomkorlátozásokra kell számítani. A 10-es kilométernél, a Szentmihályi úti csomópontban aszfaltozási munkálatok miatt sávelhúzással terelik a forgalmat.

Az útinform szerint Bajánál, az 55-ös főúti Türr István hídon vasúti pálya karbantartási munkálatokat végeznek. A 103-as kilométernél a hónap végéig csak egy sávon haladhat a forgalom, jelzőlámpás irányítással, ami komoly fennakadásokat okozhat a tiltás ellenére behajtó járművek miatt.

Kecskeméten is akadályokba ütközhetnek az autósok, ahol a 441-es és a 445-ös főutak csomópontjában átépítik a körforgalmat. A két főút közötti kapcsolatot megszakították, a terelőutat táblák jelzik, és a munkálatok több hónapig eltarthatnak.