Viharos időjárás várható a következő napokban

A HungaroMet Zrt. előrejelzése szerint szerda délutánra egyre labilisabbá válik a légkör, ami záporokat és zivatarokat hoz magával.

Szerdára virradó éjszaka jelentős felhőképződésre számíthatunk, és egy zivataros rendszer délről észak felé halad át az országon. Ebben az időszakban helyenként felhőszakadás is előfordulhat, bár északkeleten kevésbé valószínű a csapadék. Zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. Az éjszakai hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul.

Szerdán a zivatarrendszer elvonulása után délelőtt több helyen csökkenhet a felhőzet és a csapadék esélye, de a nyugati és délnyugati területeken több felhő maradhat. Délután azonban újra megnő a záporok és zivatarok kialakulásának valószínűsége, melyeket felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kísérhetnek, és estére rendszerbe szerveződhetnek. Heves zivatarok is előfordulhatnak helyenként. A déli, délkeleti szél a zivatarokon kívül legfeljebb élénk lehet. A nappali hőmérséklet 24 és 33 fok között várható, a nyugati és délnyugati részeken alacsonyabb, délkeleten magasabb értékekkel.

Csütörtökön erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők jellemzik majd az égboltot. Több helyen kialakulhatnak záporok és zivatarok, helyenként felhőszakadással és jégesővel. A keleti, délkeleti szél megélénkülhet, zivatarban megerősödhet, sőt viharossá is fokozódhat. A hőmérséklet hajnalban 14 és 20 fok, délután 24 és 31 fok között alakul.

Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett többnyire napos időre számíthatunk. Szórványosan, elsősorban északkeleten alakulhat ki zápor, zivatar. Zivatarban a szél átmenetileg megerősödhet. A hőmérséklet hajnalban 14 és 20 fok között, délután pedig a 29 és 31 fok közelében várható.