Lakástűz tragédiája Békésben

Tragikus események játszódtak le tegnap este Békés megyében, Kondoroson, ahol egy idős férfi életét vesztette, miközben megpróbálta eloltani égő otthonát.

A békési Kondoroson egy családi ház lángba borult, és a tűz következtében egy idős férfi életét vesztette, aki visszatért az épületbe, hogy megpróbálja megfékezni a tüzet. Az ott lakó három embernek sikerült kimenekülnie az épületből, ám az egyikük, az idős férfi, visszament és megpróbálta oltani a lángokat, ebben vesztette életét. A helyszínre kiérkező tűzoltók hozták ki az égő épületből, azonban az életét már nem lehetett megmenteni. A tűzoltók négy járművel érkeztek a Rákóczi Ferenc utcában található égő ingatlanhoz, ahol egy száz négyzetméteres családi ház és egy ötven négyzetméteres melléképület égett. A házból három embernek sikerült kimenekülnie, de az egyikük, az idős férfi, visszament a lángok közé. A tűzoltók másfél órán át küzdöttek a tűzzel, melynek következtében az ingatlan lakhatatlanná vált, a másik két lakó pedig kórházba került.

A tűz keletkezésének okát a katasztrófavédelem tűzvizsgálata fogja kideríteni. Az eset kapcsán tűzvizsgálati eljárás indult. A hatóságok hangsúlyozzák, hogy épülettűz esetén csak akkor próbálkozzunk a tűz oltásával, ha azt saját testi épségünk kockáztatása nélkül megtehetjük. A legfontosabb, hogy elhagyjuk az égő épületet, segítsünk másoknak is kimenekülni, és azonnal hívjuk a 112-es segélyhívószámot.

Ez a tragédia nem egyedi eset, hiszen két héttel ezelőtt Heves megyében, Boconádon is tűz ütött ki egy családi házban, ahol a tűzoltók egy középkorú férfi holttestére és egy elpusztult kutyára bukkantak az épület átvizsgálása során.