80 éve van színpadon, de most láthatjuk utoljára

Búcsúkoncertet ad a világhírű jazz zenész, Tommy Vig. A magyar származású ütőhangszeres zeneszerző, aki kiskorától csodagyerekként tartottak számon, még tizedik életévét sem töltötte be, amikor már számos fellépésen, illetve lemezfelvételen volt túl. Idén tölti 86. életévét, utolsó fellépésének pedig a Magyar Zene Háza ad otthont 2024. június 29-én este.

Tommy Vig élettörténete a sikerek csoportjába tartozik, hiszen hétévesen már több koncerten túl volt, nyolc évesen pedig már híres osztrák jazz szólistákkal jelent meg közös lemeze. Az 1938-ban született művész most búcsúkoncertjére készül, amelyet a Magyar Zene Házában ad 2024. június 29-én, szombaton.

Aki mindenhol ott volt

Az USA-ba 1956-ban emigrált Vig, Los Angelesben, Las Vegasban, illetve New York városában élt egészen 2006-ig. Ötven év alatt olyan művészekkel dolgozott együtt, mint Frank Sinatra, Miles Davis, Sammy Davis Jr., Michel Legrand, Quincy Jones, a The Beach Boys, a Manhattan Transfer, Woody Allen, Rod Stewart, Diana Ross, vagy Michael Jackson.

Filmzeneszerzőként, karmesterként, hangszerelőként, dobosként és vibrafonosként is hagyott nyomot az amerikai művészi körökben. Nevéhez mintegy 1400 stúdiófelvétel kötődik, és kettő Oscar-gálán is fellépett.

2006-ban tért vissza Magyarországra, és azóta itt él és alkot. Közelgő fellépésén utoljára eleveníti fel közönség előtt nyolc évtizedes munkásságát. A június 29-i koncert a Magyar Zene Háza szabadtéri színpadán lesz látható.