Jobbulást kívántak a balesetet szenvedett kerékpárosnak az Országos Bajnokság résztvevői

Egy hatalmas „A” betűt formáltak a magyar kerékpáros országúti Országos Bajnokság résztvevői a rajt előtt, hogy jobbulást kívánjanak Antal Attila versenyző társuknak, aki súlyos balesetet szenvedett.

Az eseményre a BringaSport Facebook-oldalán került sor, ahol a résztvevők ezzel a gesztussal fejezték ki együttérzésüket és támogatásukat a szerencsétlenül járt sporttársuk felé. Antal Attila a szerdai időfutam-bajnokságon ütközött össze egy út szélén álló autóval, ami következtében súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset után a versenyző légzése leállt, és újraélesztésre szorult.

A sérült kerékpárost stabil, de súlyos állapotban szállították a debreceni Kenézy Gyula Kórházba. A verseny a Bringasport.hu beszámolója alapján több mint másfél órás késéssel folytatódott, miután a baleset miatt felfüggesztették.

Jelenleg Antal Attila állapotáról részletesebb információk nem állnak rendelkezésre. Az esemény és a versenyzők gesztusa mély benyomást keltett a kerékpáros közösségben, és széles körű támogatást váltott ki.

A kerékpáros közösség összefogása és segítőkészsége nem csak a sportban, hanem más területeken is megmutatkozik. Egy másik megható esetben, a négyéves Beni, aki Duchenne-féle izomsorvadásban szenved, számára is hatalmas összefogás indult. A kisfiú számára 1 milliárd forintba kerülő, Dubajban elvégzendő génterápiás kezelés költségeit próbálják összegyűjteni különböző rendezvények és adománygyűjtések révén. Négy hónap alatt már több mint 301 millió forint gyűlt össze.

A kerékpáros közösség és a sportolók példája inspiráló lehet, és reményt adhat Beni családjának és mindazoknak, akik részt vesznek az összefogásban. A Blikk segít: aki szeretné támogatni a Beni megmentéséért létrehozott alapítványt, az a következő számlaszámokon teheti meg:

Mentsük meg Benit Alapítvány

FORINT számlaszám:

11600006-00000001-99666337

EURO-s számlaszám:

11600006-00000001-99813443

HU37116000060000000199813443

Az összefogás és a segítségnyújtás ereje mindig nagy hatással van a közösségekre, és ezek a történetek ismét bizonyítják, hogy az emberek jóságában és összetartásában bízhatunk.