Hűsítő levesek a forró napokra

A nyári kánikulában a frissítő ételek kerülnek előtérbe, és a hűsítő levesek tökéletes választást jelentenek a meleg napokon.

A hőség idején sokan keresik a könnyű és frissítő ételeket, és a hűsítő levesek kiválóan megfelelnek ezeknek az igényeknek. Az őszibarack-krémleves mákos habbal egy igazi nyári különlegesség, amelynek elkészítése során a barackokat meg kell mosni, meghámozni, kimagozni és felkockázni. A cukrokkal felmelegített és vízzel felfőzött barackokat krémesre turmixoljuk, majd tej, joghurt és pudingpor keverékét hozzáadva ízesítjük citromlével és gyömbérrel. A levest lehűtjük és hűtőben tároljuk. A mákos hab elkészítéséhez a tojásfehérjét cukorral és csipet sóval kemény habbá verjük, majd mákot keverünk hozzá. A habot mikróban sütjük, és a levest a mákos habbal, friss barackdarabokkal és mentalevéllel díszítve tálaljuk.

A kovászos uborka leves egy másik remek választás a forró napokra. A kovászos uborkát és annak levét, valamint a fokhagymát turmixgépben simára keverjük, majd tejföllel vagy joghurttal ízesítjük. A levest menta vagy kaporlevelekkel díszítve, és igény szerint pirítóssal kínáljuk.

Végül a mentás vöröslencseleves is ideális választás lehet. A vöröslencsét aprított hagymával és passzírozott fokhagymával vízzel felöntjük, majd ételízesítővel, paradicsompürével, sóval és borssal ízesítjük. A lencse gyorsan megfő, és nem igényel előzetes áztatást. A levest friss mentával és citromlével gazdagítjuk, és ízlés szerint chilivel is fűszerezhetjük.