Deutsch Tamás szerint Magyar Péter személyes sérelme áll a kampánybeli támadások mögött

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője egy televíziós műsorban beszélt arról, hogy szerinte Magyar Péter, a TISZA Párt alelnöke egy korábbi személyes sérelem miatt támadta őt a választási kampány során.

Deutsch Tamás a Hír TV-ben, Bayer Zsolt műsorában fejtette ki véleményét, miszerint Magyar Péter "náci tempóval" listázta az ATV munkatársait vallási hovatartozásuk szerint, amiért Deutsch szerint nincs helye a közéletben. A Fidesz EP-listavezetője azt is elmondta, hogy Magyar Péter "még tőle is szokatlan durvasággal és erővel támadta őt az EP-kampány során", ami mögött egy korábbi személyes sérelmet sejt.

Deutsch Tamás egy 2009-es esetet idézett fel, amikor Brüsszelbe került európai parlamenti képviselőként, és együtt dolgozott Varga Judittal, Magyar Péter volt feleségével, aki akkor Áder János köztársasági elnök irodai asszisztense volt. Egy évvel később, amikor új asszisztenst keresett, Magyar Péter is jelentkezett az állásra, de nem őt választotta, mert "mások jóval alkalmasabbak, jóval hozzáértőbbek, jóval felkészültebbek voltak" a pozícióra. Deutsch szerint ez az elutasítás az, amit Magyar Péter nem tudott megbocsátani neki, és ezért támadta őt a kampány során.

A TISZA Párt alelnökének nemrégiben más problémái is voltak, ugyanis egy videófelvétel került elő arról az estéről, amikor egy budapesti szórakozóhelyen bulizott fiatalokkal, majd dulakodásba keveredett. Magyar Péter szerint csapdába csalták az éjszakában, és egy kormánypárti provokátor miatt alakult így az este.

Magyar Péter a közelmúltban Facebook-bejegyzésében válaszolt a Fidesz támadásaira, ahol Orbán Viktor miniszterelnököt és a kormánypárti kommunikációt kritizálta. Magyar szerint Orbán hazugságokat terjeszt, például azzal kapcsolatban, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke, hungarofób lenne. Magyar Péter rámutatott, hogy Weber bajor politikusként valójában a magyarok barátja, és a TISZA Párt csatlakozása az EPP-hez nem jelent magyarellenességet. Magyar Péter végül bejelentette, hogy felveszi az európai parlamenti képviselői mandátumát, és a Weber-vezette néppárti képviselőcsoport tagja lesz.

Deutsch Tamás a műsorban kifejtette, hogy Magyar Péter azért veszi fel a mandátumot, mert a mentelmi jog mögé akar bújni. Ő pontosan tudta, hogy bűncselekményt követett el, amikor alaptalanul vádolt másokat meg egy titokban felvett hangfelvétel alapján. "Nem hülye gyerek, pontosan tudja, hogy ez bűncselekmény, aminek az a következménye, hogy büntetőeljárás indul az ember ellen, ezért veszi fel a mandátumot" – mondta Deutsch.

A Fidesz EP-képviselője szerint az Európai Néppárt jelenlegi állapota aggodalomra ad okot, és a Fidesz-KDNP helyesen döntött, amikor kilépett az EPP-ből, amit "a pride-t, az illegális migrációt és háborút támogató intézménynek" nevezett.