A magyar női pólósok kapitányai meghozták a nehéz döntést

A magyar női vízilabda-válogatott szűkített kerettel folytatja az olimpiai felkészülést, miután Cseh Sándor és Mihók Attila kapitányok döntöttek a Kanada elleni mérkőzést követően. Tizenhat játékos maradt versenyben a párizsi játékokra való kijutásért.

Az első keretszűkítés a válogatottnál a tervek szerint zajlott le, és a szakvezetők a múlt heti edzések, valamint a Kanada elleni kétkapus edzések és a hivatalos felkészülési mérkőzés alapján hozták meg döntésüket. A magyar szövetség tájékoztatása szerint a játékokon végül csak tizenhárom játékos képviselheti majd hazánkat.

A gödöllői táborban a kapitányok kifejtették, hogy a választás mindig rendkívül nehéz feladat, és nem szeretnék részletezni a döntésük indokait.

A magyar csapat a hétvégén egy nemzetközi tornán vesz részt Athénben, majd onnan San Franciscóba utaznak, ahol az amerikai válogatottal készülnek együtt másfél hétig. Ez a felkészülési szakasz különösen fontosnak ígérkezik, tekintettel az amerikaiak korábbi sikereire.

A hazatérés után már csak edzések következnek, amelyeken Torma Luca, az ifjú kapus is segíti a csapatot.

A párizsi olimpiára készülő magyar női vízilabda-válogatott 16 fős kerete:

  • Kapusok: Magyari Alda, Neszmély Boglárka.
  • Mezőnyjátékosok: Faragó Kamilla, Garda Krisztina, Hajdú Kata, Horváth Brigitta, Keszthelyi Rita, Kurucz-Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra, Mahieu Geraldine, Parkes Rebecca, Peresztegi Nagy Kinga, Rybanska Natasa, Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda, Varró Eszter.

Ajánlókép: MTI.