Kamaszokból álló banda garázdálkodott Budapesten

Végiglopta a fél fővárost egy kamaszokból álló 15 fős banda, amely 44 üzletbe tört be és több tucat boltból loptak, raboltak. A BRFK szerint a banda tavaly nyáron több budapesti vendéglátóipari egységbe is betört, pénzt, elektronikai eszközöket, élelmiszert és innivalót tulajdonítottak el.

A bűncselekmények során a kár néhány ezertől a több százezer forintig terjedt, de előfordult, hogy az elkövetők zavartukban üres kézzel távoztak. A nyomozás során kiderült, hogy a banda tagjai kamaszok voltak, és egy-egy betörésben általában 2-4 fő vett részt. A II. kerületi nyomozók idén januárban térképezték fel az elkövetői kört.

Tizenöt kamasz, köztük öt lány került a rendőrség látókörébe, akik mind 18 év alattiak voltak, és néhányuk idén töltötte be a 14. életévét. A banda tagjai 44 betörés mellett tucatnyi bolti lopást is elkövettek, édességeket, italokat, parfümöket tulajdonítottak el, autót törtek fel, és utcán raboltak. Az egyik lopás során az áldozat után futott, mire az elkövető elgáncsolta, és a férfi súlyosan megsérült.

A banda tagjai közül hét főt őrizetbe vettek, letartóztatták vagy bűnügyi felügyelet alá helyezték. Egy 14 éves fiú a bűnügyi felügyeletből megszökött, de a Miskolcra tartó vonaton elfogták, így fogolyszökés miatt is eljárás indult ellene.

Az elkövetett összesen 70 bűncselekményből 13 esetben megszüntető határozatot hoztak, mivel az elkövetők még nem töltötték be a 14. életévüket. A rendőrség lezárta a nyomozást, az ügy jelenleg az ügyészségen van.