Katalin hercegné állapota és a királyi ünnepségek

Katalin hercegné, aki kemoterápiás kezelés alatt áll, megerősítette, hogy részt vesz Károly király hivatalos születésnapi ünnepségén, a Trooping the Colour rendezvényen.

A hercegné az év elején hasi műtéten esett át, és a beavatkozás után rákos sejteket találtak nála. A diagnózis óta ez lesz az első nyilvános szereplése, amelyet márciusban hozott nyilvánosságra. Katalin elmondása szerint a kemoterápiás kezelése még hónapokig folytatódik, és bár "jó úton halad", még nem érezheti magát teljesen túljutottnak a nehézségeken.

A hercegné közleményében kifejtette, hogy a kezelés során vannak jobb és rosszabb napjai. A nehezebb időszakokban gyengének és fáradtnak érzi magát, és ilyenkor pihenésre kényszerül. Azonban amikor erősebbnek érzi magát, igyekszik kihasználni a jó napokat, és foglalkozni a számára fontos dolgokkal, beleértve a munkát is otthonában.

Katalin hangsúlyozta, hogy tanul türelmesnek lenni, különösen a bizonytalanság idején, és időt hagy magának a gyógyulásra. A BBC információi szerint a hercegné gyermekeivel együtt részt vesz a szombati ünnepségen, és a Buckingham-palota erkélyén is megjelenik, hogy köszöntse a tömeget.

A Kensington palota szerint Katalin reményei szerint a nyáron több eseményen is részt vehet, de hangsúlyozták, hogy a teljes visszatérés még nem biztos, és a tervek az utolsó pillanatban is megváltozhatnak. A hercegné hálás a támogatásért és bátorításért, amelyet az elmúlt hónapokban kapott, és amely nagy segítséget jelentett számára és Vilmos hercegnek.