A Primark terjeszkedésének következő állomásai

A Primark nemzetközi terjeszkedése tovább folytatódik, és a vállalat új üzletek megnyitását tervezi több közép-kelet-európai városban is.

A Primark első magyarországi üzlete május 28-án nyitotta meg kapuit az Aréna Mall bevásárlóközpontban, ami óriási érdeklődést váltott ki a vásárlók körében. Az üzlet megnyitása óta folyamatosan hosszú sorokat láthatunk, ami jól mutatja a Primark iránti lelkesedést.

A cég azonban nem áll meg a budapesti üzletnél, tervei szerint további terjeszkedést hajt végre nem csak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is. A Pénzcentrum forrásai szerint a Primark 2024 végéig új boltokat nyit többek között Temesváron, Bydgoszczban és Prágában.

Ezen felül a vállalat ambiciózus célja, hogy 2026 végéig további 90 üzlettel bővítse hálózatát, ezzel 530-ra növelve a jelenlegi 440-et világszerte. A budapesti üzlet megnyitása jelentős mérföldkövet jelentett a Primark számára, hiszen ezzel már tizenhét országban van jelen.

A vállalat különösen elkötelezett a közép-kelet-európai piacok iránt, így további növekedési lehetőségeket keres a régióban. A Primark története 1969-ben kezdődött Írországban, ahol ma is Penneys néven működik, és több mint 70 ezer embernek biztosít munkát. Az itthoni üzlet megnyitásával körülbelül 180 fővel bővült a cég munkavállalóinak száma.