Szikszó díszpolgára volt a brutális miskolci gyilkosság áldozata

Egy 76 éves férfi életét vesztette Miskolcon, miután összeszólalkozott egy ismerősével, aki először kalapáccsal bántalmazta, majd autójával halálra gázolta. A tragédia hátterében álló pénzügyi vita Szikszó díszpolgárát, egy környezetvédelmi aktivistát érintette.

A kedden történt eset során a 76 éves férfi egy miskolci áruház parkolójában került szóváltásba 36 éves ismerősével. A vita hevében a fiatalabb férfi kalapáccsal támadt rá, majd autójával elgázolta az idős embert, aki a helyszínen életét vesztette.

Az áldozat nem más, mint Szikszó díszpolgára, aki környezetvédelmi aktivistaként is tevékenykedett. A Tények szerint a támadás után még megpróbált menekülni, de a támadója nagy sebességgel a saját autójához szorította.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban az áldozatot mindenki ismerte és tisztelte. Egy helyi lakos a Tényeknek elmondta, hogy az eset óta remeg és nem tudja folytatni a mindennapi életét.

A helyiek szerint az áldozat pénzkölcsönzéssel foglalkozott, ami gyakran konfliktusforrás volt számára. Úgy vélik, hogy a gyilkossal is pénzügyi vitája volt, ami egy tartozás miatt alakulhatott ki.

Az elkövető autószerelőként és használt autók értékesítésével foglalkozott, mentális problémái is ismertek voltak. Korábban egy autós üldözésbe is keveredett a fővárosban. Jelenleg pszichiátrián ápolják, és a rendőrség kezdeményezte a letartóztatását.

A cikkben említett események nem kapcsolódnak Mészáros Árpád Zsolt színészhez, aki saját életveszélyes helyzeteiről nyilatkozott a Tényeknek. Mészáros kétszer is majdnem meghalt: egy alkalommal egy kollégája lökte le a színpadról, ami következtében rákos betegségét fedezték fel. A színész 22 éves korában szenvedett súlyos balesetet, amikor egy táncos kollégája összeveszett vele és lelökte a színpadról. A baleset következtében a színész veséjébe beleszúródott egy lengő borda, ami során kiderült, hogy egy 6 és fél centis daganata van. Ha nem esik le, a daganat túlfejlődhetett volna, és lehet, hogy nem élte volna túl. Mészáros Árpád Zsoltot azonnal meg kellett műteni, és három évig tartó rehabilitáción esett át.