Steiner Kristóf palesztin barátja megmenekült: Egyiptomban talált menedéket

Megmenekült Steiner Kristóf palesztin szakács barátja, Yehya, aki az izraeli–palesztin háború következtében kénytelen volt családjával elhagyni otthonát, és egy gázai határ menti sátortáborban rekedt, mígnem Steiner és követői anyagi segítségével sikerült majdnem kilencmillió forintot összegyűjteniük számára.

Az egykori tévés és író, Steiner Kristóf a közösségi médián keresztül gyűjtött támogatást Yehya és családja számára, akiknek közel 25 ezer dollárra volt szükségük az egyiptomi vízum megszerzéséhez és az országból való meneküléshez. A pénzügyi támogatásnak köszönhetően Yehya családjával együtt Egyiptomba költözhetett, ahol már lakóhelyet is találtak, és a gyerekek a medencében ugrálhatnak, míg a szülők megkönnyebbülhetnek.

Steiner Kristóf Instagram-oldalán osztotta meg a hírt, hogy Yehya születésnapjára összegyűlt a szükséges összeg, és megható sorokban írta le, hogy örömkönnyeket sírt, amikor először kapott üzenetet barátjától Egyiptomból. Emellett Steiner hangsúlyozta, hogy egy nemzet népének megmentése nem jelentheti egy másik nemzet népének megölését.

Yehya már munkát is talált az új hazájában, egy palesztin ételeket készítő kifőzdében dolgozik, amint azt közösségi oldalán is megosztotta. Steiner Kristóf korábban izraelieknek is segített biztonságba jutni, ezzel is mutatva az emberiesség és a segítségnyújtás fontosságát a nemzetiségi hovatartozástól függetlenül.