Rafael Nadal és Carlos Alcaraz: Egy páros az olimpián

Rafael Nadal visszatér Párizsba, hogy részt vegyen a július végi ötkarikás játékok tenisztornáján, ahol a friss Roland Garros-bajnok Carlos Alcaraz lesz a párostársa.

A spanyol teniszválogatott hivatalos bejelentése szerint Rafael Nadal és Carlos Alcaraz együtt fognak pályára lépni a párizsi olimpia tenisztornájának páros versenyében. Emellett mindkét játékos egyéni versenyben is megméretteti magát a francia fővárosban.

A tenisztorna helyszíne nem más, mint a Roland Garros, ahol Nadal korábban már 14-szer diadalmaskodott, bár legutóbbi megjelenésekor az első fordulóban kiesett, a később döntős Alexander Zverevtől. Nadal korábban kifejtette, hogy minden erejével azon lesz, hogy visszatérhessen Párizsba, és úgy tűnik, célja eléréséhez közeledik.

A 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes Nadal valószínűleg kihagyja a három hét múlva kezdődő wimbledoni teniszbajnokságot, hogy a felkészülésre összpontosítson. A 38 éves sztár az év elején egyik fő céljának nevezte az olimpiát, ahol harmadik aranyérméért száll harcba, korábban 2008-ban egyéniben, 2016-ban pedig Marc Lopezzel párosban győzött.

Carlos Alcaraz számára az olimpia különleges esemény lesz, hiszen élete első olimpiájára készül, és ezt megelőzően nem sokkal, pályafutása során először nyerte meg a French Opent, ahol a döntőben Alexander Zverevet múlta felül öt szettben. A 21 éves Alcaraz a legfiatalabb a sportág történetében, aki mindhárom borításon Grand Slamet nyert.

Nadal már rendelkezik egyéni olimpiai aranyéremmel, amelyet a 2008-as pekingi játékokon szerzett, továbbá 2016-ban, Rio de Janeiróban Marc Lopez oldalán párosban is aranyérmet nyert. Amennyiben Nadal elhódítaná az egyéni és páros torna aranyérmét, a legtöbb olimpiai aranyéremmel rendelkező teniszezővé válna, megelőzve a jelenlegi csúcstartó Reginald Doherty-t, aki három aranyérmet szerzett, valamint Andy Murray-t, aki egyéniben kétszer nyert olimpiai aranyat. Nadal azonban hosszú ideje sérülésekkel bajlódik, és az idei szezonban egyetlen salakpályás versenyen sem tudott jó eredményt elérni, az első fordulós kiesése után azt mondta, jó eséllyel ez volt az utolsó Garrosa, bár nem tudja teljes bizonyossággal kijelenteni.

A spanyolokat még egy férfipáros képviseli majd az olimpián, egyelőre azt még nem tudni, hogy Marcel Granollers párja Pablo Carreno vagy Alejandro Davidovich lesz-e.