Az angol és a szerb ultrák balhéjától tartanak a német rendőrök

Anglia és Szerbia vasárnap Gelsenkirchenben kezdi meg az EB-szereplését, amelyet a német rendőrség magas kockázatúnak minősített biztonsági okokból. A rendőrség szóvivője a Politiconak elmondta, hogy aggódnak a két csapat szurkolói közötti összetűzések miatt, ezért külön biztonsági intézkedéseket vezettek be.

A mérkőzés alatt csökkentett, mindössze 2,8 százalékos alkoholtartalmú sört árusítanak, és egy szurkoló maximum két sört vásárolhat egyszerre. Ha többre van szüksége, ismét sorba kell állnia.

A Bild információi szerint a vasárnapi mérkőzésre körülbelül 40 ezer angol és 8 ezer szerb szurkolót várnak, köztük 500 huligánt. A szerb ultrák a háborús bűnösök tiszteletére emlékeznek, míg az angol szurkolók Európa-szerte rossz hírűek viselkedésük miatt. A rendőrség ezért nagyobb létszámmal készül, mint egy átlagos Bundesliga-mérkőzés esetében, és az angol, valamint a szerb rendőrség segítségét is igénybe veszik a veszélyesebb személyek azonosításában.

Gelsenkirchen városa a nagy számú focirajongó érkezése miatt külön tervet dolgozott ki. Több szurkolói zónát hoztak létre, hogy a szurkolók szétszóródjanak a város különböző részein, ezzel is csökkentve a potenciális konfliktusok kialakulásának esélyét.