2025 őszén jelenik meg két, Quentin Tarantino-filmeket elemző interjúkötet

Jövőre kerülnek a boltok polcaira Quentin Tarantino Volt egyszer egy Hollywood és Becstelen brigantyk című filmjeiről szóló kötetek, melyeket a rendezővel folytatott beszélgetések alapján írt Jay Glennie.

A könyvek több órás interjúanyagot tartalmaznak, amelyek során Tarantino a filmkészítés minden aspektusát részletezte, a forgatókönyvírástól kezdve a szereplőválogatáson át, egészen a technikai részletekig, mint például a látványvilág megalkotása, a filmzene, az utómunkálatok és a globális forgalmazás.

Tarantino személyes archívumát is hozzáférhetővé tette Glennie számára, hogy a könyvek minél teljesebb képet nyújthassanak. Emellett több mint 50 színész és stábtag osztotta meg emlékeit és fényképeit a filmekről az íróval, akinek korábban A szarvasvadász és a Dühöngő bika című filmekről írt kötetei jelentek meg.

A köteteket a Voracious kiadó fogja megjelentetni, mely a Little, Brown és Társa kiadóház része, Tarantino előszavával 2025 őszén.

A rendező jelezte, hogy a két kötet csupán a kezdet, és tervezi, hogy Glennie a többi filmjét is elemzi majd, egyfajta Tarantino filmes bibliográfia létrehozásával. Tarantino elmondta, hogy olvasta és szerette Glennie korábbi könyveit, különösen A szarvasvadász születéséről szóló kötetet, és biztos benne, hogy Glennie a legalkalmasabb arra, hogy elmélyüljön a filmjeiben. Hozzátette, hogy ő, a színészei és a stábja is élvezte, hogy felidézhették a filmek elkészítésének körülményeit a szerzővel, és nagyon kíváncsiak a végeredményre.

A Volt egyszer egy Hollywood globális mozis bevétele 377 millió dollár volt, a filmet 10 Oscar-díjra, köztük a legjobb film díjára jelölte az amerikai filmakadémia. A Becstelen brigantyk nyolc Oscar-jelölést kapott, és világszerte 322 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők.

Tarantino eddig kilenc mozifilmet készített, és bár a tizediket még nem jelentette be, a korábban beharangozott The Movie Critic című projektjétől nemrégiben elállt.