Az Agymanók 2. – Új kalandok Riley fejében

A 2015-ös Agymanók folytatása, az Agymanók 2. továbbra is Riley életét követi nyomon, ahol az új érzelmek megjelenése újabb kihívások elé állítja a már jól ismert karaktereket.

Az első rész sikere után nem meglepő, hogy a folytatás hasonló receptre épít. Az Agymanók 2. a 13 éves Riley körül bonyolódó történettel és az új érzelmek, mint Feszkó, Irigység, Uncsi és Ciki bevonásával folytatja a kislány fejlődésének bemutatását. A film a pubertás korral járó érzelmi változásokat helyezi a középpontba, amelyek Riley fejében zajlanak le. A régi és az új érzelmek közötti konfliktusok pedig újabb szintre emelik a történetet.

A második rész különlegessége Riley személyiségének és énképének alakulása, amelyet az érzelmek változásán keresztül mutat be a film. Az első rész tanulságai, mint például az öröm és a bánat együttműködésének fontossága, továbbra is jelen vannak, miközben az érzelmek fejlődését és a karakterek közötti kommunikációt is humorral és találóan ábrázolják.

Az animációs stílusokkal való játék és az abszurd humor is hozzájárul a film egyedi hangulatához. Az érzelmek közötti konfliktusok és a Riley agyában dolgozó „munkások” viselkedése könnyed, mégis elgondolkodtató módon kerülnek bemutatásra.

Azonban a film nem mentes a kritikától sem, hiszen a cselekmény nagy része hasonlóan épül fel, mint az első részé. A nézőkben felmerülő kérdések, mint például az érzelmek együttműködésének szükségessége és Riley önállóságának kérdése, a film egyik központi témájává válnak.

A második rész kevesebb betekintést enged más szereplők fejébe, ami a film előző részének egyik erőssége volt. Ennek ellenére, ha a néző képes túllépni ezeken a hiányosságokon, egy szórakoztató és tanulságos animációs film élményében lehet része.

Az Agymanók 2. június 13-tól látható a magyar mozikban.