A magyar válogatott játékosainak jutalma az Európa-bajnokságért

A Bild és a hvg.hu információi szerint a magyar válogatott labdarúgói fejenként legalább 20 ezer euró (7,9 millió forint) prémiumban részesülnek az Európa-bajnoki szereplésükért, amely összeget Gulácsi Péter jótékony célra kíván fordítani.

A német lap és a hvg.hu szerint a magyar szövetség a kerettagok között 30, a stábtagok között 15 százalékát osztja szét az UEFA által utalt díjazásnak. Ez az összeg a válogatott eredményeitől függ, és minden csoportbeli pontszerzéssel, valamint továbbjutással növekszik.

A Bild és a hvg.hu által megkérdezett Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa és a magyar válogatott tagja szerint bár a csapat nem számít favoritnak, korábban már bizonyították, hogy képesek a legjobb csapatokat is megizzasztani.

Gulácsi hozzátette, hogy rendszeresen támogat magyar kórházakat és állatmenhelyeket, és az Európa-bajnokságon szerzett prémiumát is jótékony célra, konkrétan magyar kórházaknak és állatmenhelyeknek kívánja felajánlani. A kapus korábban már finanszírozott egy táborozást is, amikor a hvg.hu beszámolója szerint 40 hátrányos helyzetű gyermek részére biztosított támogatást az Igazgyöngy Alapítvány révfülöpi táborában.

A magyar válogatott első mérkőzését szombaton 15 órától játssza Svájccal.

: Ripost : hvg.hu