Szavazatok érvénytelenítése Kaposváron a mozgóurna hiánya miatt

Szabálytalanság történt Kaposváron a választás során, melynek következtében érvénytelenítették a mozgóurnás szavazatokat.

Kaposváron a 12-es számú választókerületben a választás munkatársai nem vitték magukkal a mozgóurnát, mivel a nagy melegre és saját korukra hivatkoztak. Emiatt a szavazólapokat minden címen a szavazókkal töltették ki, ami ellentétes a szabályokkal.

Az ügyben értesítették a helyi választási irodát, ahol a Budapesttel történt egyeztetést követően úgy döntöttek, hogy az összes mozgóurnás szavazat érvénytelen a választókerületben.

A 24.hu érdeklődésére a kaposvári jegyző, Csillag Gábor megerősítette, hogy az eset valóban megtörtént, és a választási eljárásról szóló törvény alapján az érintett szavazatokat, összesen 10 darabot, érvénytelenítették. Hozzátette, hogy ez az esemény nem befolyásolta a választás kimenetelét.

A választáson Kaposváron Szita Károly, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte meg a voksolást 52 százalékos eredménnyel, és a kormánypárt jelöltjei az összes, mind a 12 körzetben győzedelmeskedtek.