Új polgármester Ócsán: a BÉKE jelöltje győzött

Paul Tamás, a Barátságos Élhető Kisváros Egyesület (BÉKE) jelöltje lett Ócsa új polgármestere, miután a szavazatok több mint felét megszerezve magabiztos győzelmet aratott.

Ócsa városában 2010 óta Bukodi Károly, a Fidesz jelöltje töltötte be a polgármesteri posztot. Az idei választási kampány során Koltai Róbert, az "Illetékes Elvtárs" néven ismert személy vádolta meg Bukodi Károlyt azzal, hogy kitiltotta őt a településről. Bukodi ezt cáfolta, és azt állította, hogy Koltait eredetileg a pedagógusnapra szerették volna meghívni, de végül más mellett döntöttek. A kommunikáció nem sikerült a legjobban, ami Bukodi szerint a baloldali média torzításához vezetett. Koltai azonban végül a helyi református lelkész meghívására mégis fellépett Ócsán.

A választási kampányban felmerült egy másik ügy is, amely Bukodi Károlyt érintette. Pénteken számoltunk be arról, hogy a polgármester a bírósági döntés ellenére is végigvitte egy építkezést. Az önkormányzatot nem tájékoztatta a peres eljárásról, és az építkezés befejezését úgy jelentették, hogy a munkálatok valójában nem fejeződtek be teljesen. Emellett a képviselő-testület egyes tagjai évekig nem is tudtak arról, hogy problémák adódtak az építkezéssel kapcsolatban.