Repülőgép-baleset Missouri államban: a pilóta és az utasok ejtőernyővel hagyták el a gépet

Szombat délután egy egymotoros Cessna C206-os repülőgép zuhant le Missouri államban, a pilóta és a hat utas ejtőernyővel hagyta el a gépet, így mindenki túlélte a balesetet.

A Daily Mail és a Kctv5.com beszámolója szerint a baleset a Bates megyei Butler Memorial repülőtér közelében történt, ahol a pilóta és az utasok ejtőernyővel kiugrottak a gépből. A pilótát a repülőtér egyik hangárjában találták meg, míg a többi utast kivizsgálás után elengedték. A repülőgép a repülőtérhez közeli tisztáson zuhant le.

A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok, nem világos, hogy mi okozhatta a vészhelyzetet. A helyszínen készült képek alapján a gép súlyosan megrongálódott.

A KCTV5 információi szerint a hat utast a helyszínen ellátták, és senki sem sérült meg olyan súlyosan, hogy kórházi kezelésre lett volna szükség, így mindannyian elhagyhatták a helyszínt. Az érintettek személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra.

A Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) és a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Tanács (NTSB) megkezdte az eset kivizsgálását, hogy tisztázzák a baleset pontos körülményeit. Aki a rommá tört repülő képeit látja, kis tétben sem fogadna az utasok életére, de a csodával határos módon mind a heten időben ki tudtak ugrani a gépből.