Nagy Zsolt: A politikai őszinteség ára

Nagy Zsolt színész nem tudja elviselni, hogy folyamatosan hazudnak neki, és ezért nem maradhat csendben a politikai témákban.

Nagy Zsolt a Geszti Péterrel folytatott beszélgetésében elmondta, hogy bár az elmúlt években számos filmben és sorozatban szerepelt, mostanában úgy érzi, nem kap meghívásokat. Ennek oka szerinte az, hogy olyan helyeken is megjelent, amelyek nem nyerték el mindenki tetszését, és nem tűrik jól, hogy hangot ad a véleményének.

A színész kifejtette, hogy a hatpárti egység hangjaként is ismert, Karácsony Gergely mellett állt ki, a TASZ nagyköveteként a gyűlöletbeszéd ellen kampányolt, és a tanárok mellé is odaállt. Úgy véli, ezek a tevékenységei nem vezettek direkt "kilövési engedélyhez", de egy "portás országban" élünk, ahol a háttérben dőlnek el a döntések.

Nagy Zsolt a Adom a napom című stream egyik jelenetében, ahol főzés közben beszélt a politikáról, megemlítette, hogy bár öt gyereke van, ő nem részesül adókedvezményben, ellentétben a focistákkal. Az adómentességüket említve megjegyezte, hogy megérti a helyzetüket, például az ukrán konfliktus kapcsán, ahol ártatlan emberek kerülnek a frontvonalba.

A színész hozzátette, hogy bár nem politikus, társadalomtudós vagy gazdasági szakember, mégis szörnyűnek tartja azt, amit lát. Kiemelte, hogy igazságérzete miatt nem tudja befogni a száját, és nem tudja elviselni, hogy a vezető politikusok hazudnak az embereknek, és lenézik őket.

Nagy Zsolt szerint még a saját választópolgáraikat is hülyének nézik a politikusok, és példaként hozta fel Mészáros Lőrincet, akit az ország leggazdagabb emberévé válásával kapcsolatban kételkedve említett.

Végezetül a színész arról beszélt, hogy nem éri meg őszintének lenni, mert bár sokaknak erőt adhat, végül ő marad munka nélkül. Karinthy szavait idézve kifejtette, hogy a beszéd a dolga, és folytatni fogja, mert a csend a hibák ismétlődéséhez vezet.

A Adom a napom műsor következő adásában Trokán Nóra napját követhetik a nézők az nlc.hu-n.