Egy brit anya szigorú nevelési módszerei

Egy brit anya, Elena Leeming, aki büszkén vállalja szigorúságát, hetente csak egyszer engedi tévézni a gyerekeit, és nem tolerálja az édességfogyasztást.

Elena, aki 39 éves, úgy véli, hogy a szigorú szülői magatartás a legjobb módja annak, hogy felkészítse a gyerekeit az életre. A hatéves Clive és az ötéves Violet már hároméves koruktól kezdve házimunkát végeznek, amelyért jutalmakat kaphatnak, melyeket egy táblán követnek nyomon. Az anya, aki üzleti elemzőként dolgozik, elszántan törekszik arra, hogy gyermekei fegyelmet tanuljanak, és kerüljék a butaságokat.

Elena szigorú nevelési módszereiről is beszélt: "A lányom egyszer csomót kötött a hátizsákjára, amit nehéz volt kibogozni, ezért kiparancsoltam, hogy az esőben állva oldja ki, hogy ne tegyen ilyet többé." A gyerekek csak vasárnaponként nézhetnek tévét, és soha életükben nem ettek gumicukrot. A rendetlenség szintén szigorúan tilos a házban, és az anya nem habozik kidobni a rendetlenül hagyott játékokat, függetlenül attól, hogy azok mennyire újak vagy drágák.

Egy alkalommal, amikor Elena telefonált, a gyerekek felfordították a házat. Öt percet adott nekik a rendrakásra, de nem végeztek időben, így az anya a játékaikat egy fekete zsákba tette, és másnap elvitte őket egy adományboltba. Elena szerint a gyerekek tanultak a történtekből, és azóta nem volt szükség hasonló intézkedésre.