Az Élet menete vasárnap Budapesten

Vasárnap kerül megrendezésre a holokauszt áldozatainak emléket állító Élet menete Budapesten, melynek során száz holokauszttúlélő elektromos autókkal vesz majd részt az eseményen.

A menet a Dohány utcai zsinagógától a Keleti pályaudvarig tart majd, és 15 órakor veszi kezdetét. A szervezők tájékoztatása szerint az esemény elején egy emléktáblát avatnak fel a holokauszt 80. évfordulójának alkalmából. A menet élén elektromos autókban közel száz holokauszttúlélő foglal helyet, és a 20. alkalommal megrendezett eseményen a tavaly októberi izraeli terrortámadás áldozataira is emlékeznek majd.

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára a sajtótájékoztatón kiemelte a kormány tudatosságát az akkori kormányzat bűneiről és a jelenkori felelősségről, valamint a Holokauszt 80 emlékév programjainak támogatását. "Az Élet menete azt üzeni, hogy az emlékezés fontos, és a holokauszt borzalmaira emlékezve összefacsarodik az ember szíve, mégis ünnepelni és élni kell az életet" – fogalmazott a helyettes államtitkár.