Az iváncsai akkumulátorgyár dolgozóinak nehézségei

Az iváncsai akkumulátorgyárban dolgozók szerint a koreai vezetőség gyakran ellentmondásos utasításokat ad, és szigorú biztonsági előírásokat kell betartaniuk. A dolgozók elmondták, hogy a koreai főnökök nehezen érthető utasításai mellett olyan szokatlan helyzetek is előfordultak, mint a műszakkezdés előtti tájékoztatók térdeléssel vagy a földön ülve történő meghallgatása. Ezek az előírások azonban a HR-re történő panaszok után visszavonásra kerültek.

A gyárban a biztonság érdekében nem engedélyezett a fotózás, és ennek betartását azzal biztosítják, hogy a dolgozói telefonok kameráit matricával lezárják. Amennyiben a matrica hiányzik, a telefonokat vizsgálatnak vetik alá, és jegyzőkönyv készül az esetről. A biztonsági szabályok közé tartozik, hogy a gyár területén használt papírok fémszálasak, így azokat nem lehet kivinni az ellenőrzési pontokon.

A gyárban több nemzetiségű munkavállaló is dolgozik, köztük koreaiak, magyarok, ukránok, kirgizek és vietnámiak, de közös nyelv hiányában a kommunikáció akadályokba ütközik. Gyakran előfordul, hogy a dolgozók nem beszélnek, vagy nem megfelelő szinten beszélnek angolul, és a koreai vezetők néha a saját nyelvükön küldenek ki emailt, amit a dolgozóknak fordítóprogramok segítségével kell megérteniük.

Judzsin Lee, aki magyar származású és 20 éve él Koreában, az RTL-nek nyilatkozva elmondta, hogy a két ország kultúrája jelentősen eltér egymástól. Koreában például a kérdezés illetlenségnek számít, még az orvosnál is, és a törökülésben történő meghallgatás nem megalázó, hanem az együvé tartozást fejezi ki.

A dolgozók arról is beszámoltak, hogy nem kapnak elegendő információt a munkahelyi eseményekről, például egy nemrég történt szúrós szagú incidensről sem értesültek megfelelően, amely során több munkás rosszul lett, orrvérzésre, fejfájásra, hányingerre panaszkodva. A karbantartási munkálatokról is csak a médiából szereztek tudomást. Legutóbb idén márciusban kilencen lettek rosszul valamilyen szúrós szagú anyagtól, amikor a cég azt állította az RTL-nek, hogy karbantartási munkát végeztek.

Az SK On Hungary válaszában az RTL-nek kifejtette, hogy törekszenek a kulturális különbségek mérséklésére. A cég nyílt napokat, programokat szervez, hírlevelet és vezetői tanácsot működtet. A magyar új belépőknek oktatást tartanak a koreai történelemről és kultúráról, a koreaiaknak pedig a magyarról, emellett nyelvoktatást is biztosítanak.

Magyarország jelenleg az akkumulátoriparban válik nagyhatalommá, ami összhangban van az Orbán-kormány geopolitikai és világgazdasági stratégiájával. Ennek ellenére vannak aggodalmak, hogy ez a fejlődés újabb kényszerpályára terelheti a magyar gazdaságot. A témával kapcsolatos érveket és ellenérveket egy háromrészes cikksorozatban tárgyaltuk meg.