Mogyoróallergia miatt meghalt kisfiú ügyében tárgyalás kezdődött

Budapesten hétfő reggel megkezdődött az a bírósági előkészítő tárgyalás, ahol a mogyoróallergia miatt elhunyt kisfiú tanítónője állt a bíróság elé.

2022 januárjában történt a szívszorító esemény a IV. kerületi Fóti úti MOL benzinkútnál, ahol egy édesanya segítséget kért fiának, aki rosszul lett és alig kapott levegőt. A helyszínre érkező mentők hosszas küzdelem után, két órán keresztül próbálkoztak, de sajnos nem tudták megmenteni a 7 éves gyermek életét.

A tragédia oka az volt, hogy a napköziben a tanítónő mogyorót tartalmazó ostyarudat adott a születésnapi ünnepségen a kisfiúnak, aki súlyos mogyoróallergiás volt. A szülők korábban többször is jelezték az iskolában gyermekük allergiáját.

Az előkészítő tárgyaláson a vádlott, V. I. Rita könnyek között ismerte el a bűnösségét és azt mondta a bírónőnek, hogy "hibáztam". A gyászoló szülők azonban nem voltak jelen a tárgyaláson. A Blikk szerint a nőt halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolták meg, és az ügyészség indítványt tett arra, hogy a bíróság tiltsa el őt tanítói foglalkozása gyakorlásától.

Annak ellenére, hogy a vádlott beismerte a felelősségét, a bíró úgy döntött, hogy a tárgyalást folytatni fogják, és szeptemberben kerül sor az ügy érdemi tárgyalására.