Ittas rendvédelmi dolgozó bántalmazta élettársát

Nyomozás indult egy rendvédelmi dolgozó ellen, aki ittasan bántalmazta élettársát egy Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei település pincesorán, ahol korábban szüleivel és élettársával szórakozott.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt rendelt el nyomozást az egyenruhás ellen. A rendvédelmi dolgozó 2022 augusztusában szórakozott együtt élettársával és szüleivel, majd hajnalban egy szórakozóhelyre mentek, ahonnan a biztonsági személyzet kiutasította őket, mivel mindkét férfi ki volt tiltva onnan.

A szórakozóhelyen történtek után a férfi trágár szavakkal szidalmazta élettársát, aki ezután közölte, hogy nem megy haza vele, és visszaindult a borozó felé. Az ittas állapotban lévő egyenruhás ekkor feldühödött, utána futott a nőnek, és amikor utolérte, nekifutásból nagy erővel a tarkóján megütötte, a hajánál fogva a földre rántotta, majd a földön fekvő nőt tovább bántalmazta.

A bántalmazás következtében a sértett kisebb véraláfutásokkal és duzzanattal járó horzsolásos sérüléseket szenvedett, amelyek miatt könnyű testi sértés vétsége miatt magánindítványt terjesztett elő.

A férfi magatartása nemcsak a könnyű testi sértés miatt volt büntetendő, hanem garázdaság bűncselekményének is minősül, mivel kihívóan közösségellenes és erőszakos viselkedése megbotránkozást vagy riadalmat keltett másokban.

A nyomozó ügyészségen gyanúsítottként kihallgatott férfi beismerte a bűncselekmények elkövetését.