Az NKE cáfolja Józsefvárosi beruházásokkal kapcsolatos félreértéseket

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) sajtóosztálya szerint a Józsefvárosi Önkormányzat és a sajtó tévesen értelmezte az egyetem rektorának levelét, amely nem zárta ki további beruházásokat a kerületben.

Nemrégiben részletesen beszámoltunk a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tanárképző karának tervezett új otthonával kapcsolatos fejleményekről. Az állam tervei szerint több józsefvárosi ingatlant sajátítana ki, amelyeket az önkormányzat a Dió2030-program keretében, vagy önálló projektként újított volna fel, zöldterületté és sétánnyá alakított volna, azonban ezek helyén az NKE oktatási épületei és kiszolgáló struktúrái épülnének meg.

Az NKE rektora 2020 októberében küldött egy levelet a kerület vezetésének, amelyben azt állította, hogy a Ludovika Campuson folytatódó beruházások nem érintenek további józsefvárosi ingatlanokat.

Az NKE sajtóosztálya most reagált a cikkünkben szereplő állításokra, kijelentve, hogy a levél csak a 2020-ban folyamatban lévő három, kormányhatározatban felsorolt beruházásra vonatkozott. Ezek a beruházások – az egyetem hadtudományi és honvédtisztképzésének infrastrukturális fejlesztése, a Katasztrófavédelmi Speciális Képzési Központ megvalósítása, valamint a Ludovika Campus területén történő egyéb fejlesztések – valóban nem érintik a Józsefvárosi Önkormányzat ingatlanjait.

Az egyetem sajtóosztálya hangsúlyozta, hogy az NKE mindenben a levélben foglaltaknak megfelelően járt el, és helytelennek tartják a polgármester Fővárosi Közgyűlésben tett kijelentését, amely az ellenkezőjére utalt.