Gyermek elleni szexuális bántalmazás Veszprém megyében

Vádemelés történt egy 45 éves férfi ellen, aki a vádak szerint szexuálisan bántalmazott egy kilencéves kislányt, aki a családjával nyaralt Veszprém megyében 2023 nyarán.

A férfi élettársa és a kislány nagynénje között jó kapcsolat volt, ami alapján a gyerekek a férfiéknál töltötték a nyaralásukat. A kislány és testvére július végén érkeztek meg, de a vádlott már az első napon szeméremsértő módon közeledett a sértetthez.

A gyerekek érkezése után az édesanyjuk és nevelőapjuk elmentek, az élettársa pedig a kislány testvérével és a közös gyermekükkel távozott, így a vádlott egyedül maradt a kislánnyal. Ezt kihasználva, a délután folyamán további szexuális cselekményekre kényszerítette a gyermeket.

Körülbelül egy héttel később, amikor az élettársa nem volt a közelben, és a férfi ittas állapotban volt, ismét szexuálisan bántalmazta a kislányt. A cselekményt abbahagyta, amikor észrevette, hogy élettársa közeledik, de később újra megpróbálta egyedül maradni a gyermekkel.

A kislány az események után azonnal segítséget kért édesanyjától üzenetben, aki azonnal cselekedett, felhívta az unokahúgát, elment a gyermekekért, és még aznap hazavitte őket.

Az ügyészség a vádiratban súlyos büntetést kért a férfira: fegyházbüntetést és közügyek gyakorlásától való eltiltást, valamint minden olyan foglalkozástól vagy tevékenységtől való végleges eltiltást, ahol a férfi tizennyolc év alatti személyekkel kerülhetne kapcsolatba nevelési, felügyeleti, gondozási vagy gyógykezelési tevékenység keretében.