Kihallgatták a sajttolvajokat

Ruhájukban, táskáikban és csomagjaikban csempésztek ki tejtermékeket egy veszprémi tejüzem dolgozói, akik a rendőrségnek beismerték, hogy év eleje óta többször loptak sajtokat, majd azokat értékesítették.

A veszprémi tejüzem munkavállalóit szállító kisbuszokat a rendőrök szerda hajnalban állították meg és igazoltatták az utasokat. Az ellenőrzés során az utasok ruházatában és csomagjaiban olyan tejtermékek kerültek elő, amelyek eredetéről a dolgozók nem tudtak megfelelően elszámolni. A lefoglalt sajtokat ezután visszaszolgáltatták az üzem képviselőinek.

A rendőrség két személy ellen szabálysértési eljárást kezdeményezett, míg további négyet lopás gyanúja miatt hallgattak ki.

A sajt az egyik leggyakrabban ellopott bolti élelmiszer, évente a világ sajtkészletének közel négy százaléka tűnik el. Az élelmiszerárak emelkedése miatt a bolti lopások száma növekedett, de a sajt további vonzereje abban rejlik, hogy finom, mérete miatt könnyen elrejthető, és a bizonyítékokat egyszerűen megsemmisíthető. A vonalkódos kimért sajtok megjelenése előtt a boltok biztonsági rendszerei nem vették figyelembe ezt a lopási formát.